top of page

Asperger Sendromu İletişim ve Eğitim Derneği Yardımlaşması Hk.

Değerli Haydarpaşalılar,


Lisemizin Almanca öğretmeni Sn.Demet Güner , 30 Ekim 2023 tarihinde yapılan Derneğimizin Yönetim Kurulu toplantısına iştirak ederek ekte size gönderdiğim sunumu ve bilgileri bizimle paylaşmış ve desteklerimizi istemiştir.


Sn.Demet Güner Hocamız, 2022 yılında kurulan Asperger Sendromu İletişim ve Eğitim Derneği ‘nin(Aspieder) yönetim kurulu başkanıdır.Aspieder Derneğinin temel amacı, “Asperger Sendromu” ile doğan çocuklarımız için okul açılması veya mevcut bazı okullarda özel sınıf açılması sonucunda bu farklılığa sahip çocuklara uygun eğitim ve öğretimin verilmesidir.Demet Hocamız ayrıca , devletimizin desteğini sağlamak için Bakanlık ve kamu nezdinde de görüşmelerini sürdürmektedir.

Her bin çocuktan birisi Asperger Sendromlu olarak doğmaktadır.Çoğu ailelerin ve hatta çoğu Asperger Sendromluların bile bu rahatsızlıktan haberleri yoktur.Ülkemizde , Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının da bu konuda herhangi bir çalışması olmadığı anlaşılmıştır.

Bu nedenlerle , maddi ve manevi destekte bulunmak isteyen Haydarpaşalıların , Sn Demet Güner ‘le (0 505 655 80 13) irtibat kurmasını rica ederim.

Saygılarımla.


Av.Nejat DOĞAN

HPL Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı


Asperger Tanıtım
.PDF
PDF dosyasını indir • 77KB


bottom of page